Wat heb je nodig?
– 250 gram knolselderij
– 1 el kokosolie of olijfolie
– 1 tl paprikapoeder
– ½ tl komijnzaad
– Peper en zout naar smaak
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier. Schil de knolselderij en snij in reepjes, zodat ze op frietjes lijken. Zet een pan op het vuur en laat de knolselderij reepjes even kort 3 à 4 minuten koken. Giet ze daarna af en dep ze droog met een schone theedoek. Doe de knolselderij in een kom en verdeel de kokosolie, kruiden, peper en zout erover heen. Zorg dat alle reepjes goed bedekt zijn met olie en kruiden. Verdeel de reepjes over de bakplaat. Bak de frietjes knapperig in ongeveer 30 minuten in de oven. Vergeet ze tussendoor niet een keer om te scheppen. Lekker met een yoghurt dip, hummus of guacemole.
Tip! Maak eens een lekker yoghurt dip van: 150 ml Griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, 1 el peterselie, snufje zout en peper. Heerlijk fris en romig!
Voedingswaarde, per portie:
Energie 181 kcal
Vet 10 gram
Koolhydraten 12,5 gram
Vezels 12,5 gram
Eiwitten 5 gram