Mexicaanse ovenschotel

Wat heb je nodig?

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 2 paprika’s, bijv. geel en groen
  • 1 cm gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • 3 tomaten
  • 400 gram kidneybonen
  • 150 gram mais
  • 80 gram geraspte 30+ kaas

Hoe maak je het?

Verwarm de olijfolie in een grote koekenplan of wok. Fruit de uit samen met de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak in circa 8 minuten goudbruin. Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Voeg de gember toe samen met de paprikapoeder, zout en peper en roer door. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze ook toe. Roer nogmaals en laat de ingrediënten 5 minuten sudderen met de deksel op de pan. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af in een vergiet. Laat ook de maiskorrels uitlekken en roer deze samen met de kidneybonen door het kipmengsel. Doe de inhoud van de pan in de ingevette ovenschaal en verdeel de kaas erover. Bak de Mexicaanse ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven, totdat de kaas goed gesmolten is.

Tip! Serveer met bloemkoolrijst

Voedingswaarde:

Leave a Comment