All-time favorite bananenbrood

Met dit basis bananenbrood kan je eindeloos variëren. Ik heb hem dan ook al heel vaak gemaakt, maar dan steeds net even met andere toevoegingen. Met extra pecannoten, peer, en moerbeien of bosbessen met zonnebloem- en pompoenpitten. Maar dit keer in de hoofdrol mijn nieuwe favoriet! Bananenbrood met appel, kaneel en walnoten.

Wat heb je nodig?
– 150 gram speltmeel
– 3 eieren
– 2 bananen (hoe rijper, hoe lekkerder!)
– 3 dadels (ontpit)
– 1 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– Snufje zout
– Jou favo extra’s! Bijv: 1 1/2  appel, handje rozijnen en handje walnoten

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 180 graden. Weeg de speltmeel af en doe het in een kom. Doe de eieren samen met de bananen in de blender. Ontpit de dadels en doe deze ook in de blender. Mix even kort door tot er een glad beslag is ontstaan. Voeg de bakpoeder, kaneel, zout en het banaan-ei mengsel toe aan het speltmeel in de kom. Roer het geheel goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. Voeg daarna je eventuele extra’s nog toe. Bekleed een cakeblik of ander bakblik met bakpapier en verdeel het mengsel in het blik. Bak het gezonde bananenbrood gaar in ongeveer 50-60 minuten in de oven. Dit kan nog wel eens verschillen per oven, let de laatste minuutjes dus even goed op. Controleer met een saté prikker of het brood gaar is. Steek een saté prikker in het midden van het brood. Komt hij er schoon uit? Dan is je brood klaar! Laat goed afkoelen voordat je er plakjes van gaat snijden. Lekker met pindapasta, jam of geitenkaas.

Tip! Je kan de plakjes als ze afgekoeld zijn prima invriezen. Zo heb je altijd een gezond ontbijtje of tussendoortje bij de hand. Geen excuus meer om naar die ”makkelijke” sultana’s te grijpen! 😉

Leave a Comment