Zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownie met frambozen

Ingrediƫnten (voor 12 stuks)

Topping

  • 75 gram frambozen
  • 40 gram pure chocolade (>70%)

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar in 25 minuten. Giet daarna de zoete aardappelblokjes af in een vergiet en laat afkoelen.
  2. Doe de dadels in een kom met warm water en laat ze even wellen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  4. Doe de havermeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, cacaopoeder, eiwitpoeder en zout in een kom.
  5. Doe de afgekoelde zoete aardappel in de blender (kan ook met een staafmixer) en meng tot een gladde massa.
  6. Voeg het dadel-aardappelmengsel toe aan de kom en roer goed door. Bij een te dik beslag kan je nog een scheutje amandelmelk toevoegen.
  7. Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Bak de brownies gaar in 35-40 minuten in de oven.
  8. Laat de brownie goed afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
  9. Verdeel de frambozen over de brownie. Breng een pan met water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de frambozen.

Leave a Comment