Skip to content
Zoete aardappel brownie met frambozen
Ingrediƫnten (voor 12 stuks)
Topping
- 75 gram frambozen
- 40 gram pure chocolade (>70%)
Bereiding
- Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel gaar in 25 minuten. Giet daarna de zoete aardappelblokjes af in een vergiet en laat afkoelen.
- Doe de dadels in een kom met warm water en laat ze even wellen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, cacaopoeder, eiwitpoeder en zout in een kom.
- Doe de afgekoelde zoete aardappel in de blender (kan ook met een staafmixer) en meng tot een gladde massa.
- Voeg het dadel-aardappelmengsel toe aan de kom en roer goed door. Bij een te dik beslag kan je nog een scheutje amandelmelk toevoegen.
- Bekleed een brownie bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm. Bak de brownies gaar in 35-40 minuten in de oven.
- Laat de brownie goed afkoelen voordat je verder gaat met de topping.
- Verdeel de frambozen over de brownie. Breng een pan met water aan de kook en smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel de gesmolten chocolade over de frambozen.